Cognex In-Sight VIDI

Derin Öğrenme Tabanlı Gömülü Görüntü İşleme Sistemi

 

 

 Yeni Nesil Yapay Zeka Tabanlı Akıllı Kamera - In-Sight D900

In-Sight D900, derin öğrenme uygulamalarını çalıştırmak için özel olarak tasarlanmış In-Sight ViDi yazılımı tarafından desteklenen akıllı bir kameradır. Bu yerleşik çözüm, fabrika otomasyonu müşterilerinin, geleneksel, kural tabanlı makine görme araçlarıyla programlanması genellikle çok zor olduğundan, hattın herhangi bir yerinde, beklenmedik hale gelen zorlu endüstriyel OCR, montaj doğrulaması ve rastgele hata algılama uygulamalarını kolayca çözmelerine yardımcı olur. In-Sight D900, derin öğrenme uygulamalarını çalıştırmak için özel olarak tasarlanmış In-Sight ViDi yazılımı tarafından desteklenen akıllı bir kameradır. Bu yerleşik çözüm, fabrika otomasyonu müşterilerinin, geleneksel, kural tabanlı makine görme araçlarıyla programlanması genellikle çok zor olduğundan, hattın herhangi bir yerinde, beklenmedik hale gelen zorlu endüstriyel OCR, montaj doğrulaması ve rastgele hata algılama uygulamalarını kolayca çözmelerine yardımcı olur.

 

 

  

Zorlu OCR uygulamalarının kodunu dakikalar içinde çözer

In-Sight D900, optik karakter tanıma (OCR) kullanarak kötü şekilde deforme olmuş, çarpık ve kötü kazınmış kodları deşifre eder. In-Sight ViDi Read aracı, önceden eğitilmiş derin öğrenme font kitaplığı sayesinde geliştirme süresini önemli ölçüde azaltarak kutudan çıkar çıkmaz çalışır. Sadece ilgilenilen bölgeyi tanımlayın ve karakter boyutunu ayarlayın. Görme uzmanlığı olmadan yeni karakterlerin tanıtıldığı durumlarda, bu sağlam araç, geleneksel OCR araçlarının kodunu çözemediği uygulamaya özel kodları okumak için yeniden eğitilebilir.

 

Hızlı ve doğru montaj doğrulaması gerçekleştirir

In-Sight D900, karmaşık özellikleri ve nesneleri güvenilir bir şekilde algılamak için yapay zeka kullanır ve parçaların ve kitlerin önceden tanımlanmış bir düzende konumlarına göre doğru bir şekilde monte edildiğini doğrular. In-Sight ViDi Check aracı, farklı açılarda veya farklı boyutlarda görünseler bile görüntüde konumlandırılabilen kapsamlı bir bileşen kitaplığı oluşturmak için eğitilebilir. 

 

 

 

Karmaşık kusur tespit görevlerini analiz eder

In-Sight ViDi Detect Tool, kusurlu parçaları tanımlamak için iyi parçaların görüntülerinden öğrenir. ViDi Detect, kusurların görünümlerinde öngörülemez olabileceği durumlarda bile karmaşık parçalar ve yüzeylerdeki anormallikleri bulmak için idealdir.

 

    

In-Sight elektronik tablo, uygulama geliştirmeye kılavuzluk eder

In-Sight ViDi, derin öğrenme uygulamalarını programlama olmadan hızla kurmak ve çalıştırmak için sezgisel In-Sight elektronik tablo arayüzünden yararlanır. In-Sight hesap tablosu, uygulama geliştirmeyi basitleştirir ve tam bir I / O ve iletişim işlevi seti ile fabrika entegrasyonunu kolaylaştırır. Ayrıca, geleneksel Cognex kurallarına dayalı görme araçlarını (PatMax Redline gibi) ve derin öğrenme araçlarını aynı projede birleştirerek daha hızlı dağıtımlar ve daha hızlı döngü süreleri sağlar. In-Sight ViDi, çok daha küçük görüntü setleri ve daha kısa eğitim ve doğrulama süreleri gerektirdiğinden, derin öğrenme uygulamalarının kurulumu, öğretilmesi ve dağıtılması hızlı ve kolaydır.

 

Models D905M D905C D902M D902C
Image Type Monochrome Color Monochrome Color
Imager Type 2/3 inch CMOS (3.45 μm x 3.45 μm pixels) 1/2.3 inch CMOS (3.45 μm x 3.45 μm pixels)
Resolution (pixels) 5 MP
2448 x 2048
2.3 MP
1920 x 1200
Acquisition Speed (Max) 26 fps 16 fps 51 fps 34 fps
Memory File storage 16 GB non-volatile flash memory; unlimited storage via remote network device
Processing 3 GB SDRAM
Additional Storage 8 GB SD card, network drive via FTP over gigabit network
Optics Lenses C-Mount, S-Mount, Autofocus
Indicator LEDs SD card status, pass/fail LED and 360° viewing indicator ring, network LED, and error LED
Lighting External lights via light control connector
I/O Network Gigabit Ethernet (10/100/1000 Mbps)
Built-in 1 dedicated trigger IN, 1 general purpose IN, 2 general purpose OUT, 2 bi-direction IN/OUT
Mechanical Industrial M12 Connectors  Power/IO; Ethernet; External light power/control
Dimensions 53.4 mm (2.10 in) x 60.5 mm (2.38 in) x 121.0 mm (4.77 in)
Weight 380 g (13.4 oz.)
Protection IP67 with C-mount lens cover or integrated light connected
Power 24 VDC