Yapay Zeka Tabanlı Görsel Analiz Sistemleri

Cognex Derin Öğrenme Tabanlı Görüntü İşleme Sistemleri ve Üniteler

 

  .  

 

COGNEX VIDI, fabrika otomasyonu için tasarlanmış, sınıfının en iyisi derin öğrenme tabanlı görüntü analiz yazılımıdır. Sahada test edilen algoritmaları, performanstan ödün vermeden sinir ağı eğitimini basitleştiren bir grafik kullanıcı arayüzü ile özellikle yapay görme uygulamaları için optimize edilmiştir. COGNEX VIDI, geleneksel yapay görme algolitmaları ( konvansiyonel sistemler )  için çok zor olan karmaşık uygulamaları çözerken aynı zamanda insan denetimi ile mümkün olmayan bir tutarlılık ve hız sağlar. 

 

COGNEX VIDI 3 farklı derin öğrenme kütüphanesini barındırır:

BLUE LOCATE TOOL : Yapay zeka tabanlı obje/nesne bulma kütüphanesidir. Oldukça karmaşık yüzeylerde ve görüntü işleme uygulamalarında olağanüstü performans ve başarı sağlar. Özellikle konvansiyonel görüntü işleme sistemlerinin yapamadığı uygulamalar için ideal çözümdür.    

 


 

BLUE READ TOOL : Yapay zeka tabanlı OCR ( Optical Character Recognition ) yani yazı okuma kütüphanesi. En zorlu yüzeylerde bile karmaşık yazıların okunmasına olanak tanır.

 

RED TOOL : Yapay zeka tabanlı anormalite fonksiyon kütüphanesidir. Oldukça güçlü ve özel olarak geliştirilmiş CNN tabanlı derin öğrenme mimarisi üzerine kurulu bu kütüphane ile, en zorlu ve karmaşık yüzeylerde bile anormalite testi yapılabilir. Örneğin işlenmiş yüzeylerde çizik, çatlak , vuruk arama gibi bir çok farklı endüstri için farklı örnekler verilebilir.

 

 

GREEN TOOL : Yapay zeka tabanlı klasifikasyon algoritma kütüphanesidir. Tanıtılan objelerin otomatik olarak bulunmasını ve ayıklanmasına yardımcı olan fonksiyon grubunu içerir.