Yapay / Makine Görme Sistemleri

Endüstri 4.0'a Yönelik Gömülü ve PC Tabanlı Vision Sistemleri

 

Yapay görme sistemi, bir kameradan elde edilen görüntünün; insan gözünün algılayamadığı hataları algılamak, proses kontrolü ve analizi yaparak üretim verimliliğini, hızını ve sürekliliğini arttırmak amacıyla anlık olarak analiz edildiği sistemlerdir.

Yapay görme sistemlerinin çalışma mekanizması insan gözü referans alınarak yapılmıştır. Yapay görme sistemleri çalışan bir insandan farklı olarak, tehlikeli çalışma alanlarında rahatlıkla insanların yerini alabilir, insanın gözünden kaçabileceği hataları yakalayabilir ve en önemlisi uzun süre boyunca dinlenmeden çalışıp çok daha kaliteli sonuçlar üretebilirler. Yapay görme sistemleri bu avantajları doğrultusunda, üretimde elde edilen kâr oranının artışında önemli bir rol oynar ve sisteme harcanan ilk yatırım maliyetini kısa süre içerisinde amorti edebilir.

Yapay görme sistemleri, otomotiv endüstrisi, gıda endüstrisi, savunma endüstrisi, kimya endüstrisi, cam endüstrisi, ambalaj endüstrisi, tekstil endüstrisi, inşaat endüstrisi gibi birçok endüstriyel alanda kullanılır. İki çeşit yapay görme sistemi bulunmaktadır. Bunlar;

  1. Konvansiyonel Görüntü İşleme Sistemleri
  2. Yapay Zeka(Derin Öğrenme) Tabanlı Görüntü İşleme Sistemleri

E3TAM AŞ olarak endüstriyel uygulamanıza uygun olan ideal yapay görme sistemi çözüm önerisi sunmaktayız.